pátek 4. května 2012

Pomozte uzavřít Green Hill

Green Hill 2001 je společnost se sídlem v italské vesnici Montichiari (Brescia), která chová psy plemene bígl pro vivisekční laboratoře. Na farmě Green Hill je drženo až 2500 psů + několik vrhů ve sterilních řadových klecích bez denního světla a čerstvého vzduchu, za umělého osvětlení a ventilačního systému. Každý měsíc jich z této farmy končí více než 250 v rukou vivisekce.


Po pádu druhého italského chovatelé psů pro vivisekční účely Morini Stefano di San Polo d'Enza je pravděpodobné, že Green Hill má věští poptávku, rozšiřuje se a stává se jedním z hlavních chovatelů psů na evropském trhu s tzv. „pokusnými“ zvířaty.

Mezi klienty Green Hill patří univerzitní laboratoře, farmaceutické společnosti a toxikologické laboratoře jako je notoricky známá Huntingdon Life Sciences (HLS) v Anglii viz. http://youtu.be/JGLQnBwlCJg.

8. dubna tohoto roku proběhla v Montichiari demonstrace proti Green Hill, při níž desítky aktivistů vnikli do zařízení a zachránili více než 30 štěňat před osudem pokusného objektu a vyhlídkou blízké smrti. O hodinu později policie začala bránit lidem v opuštění vesnice, zatkla několik aktivistů a odebrala asi 8 zachráněných psů.


Celkem bylo v osudnou sobotu zatčeno 12 osob. V pondělí byli aktivisté propuštěni, ale bez aktualizací o svých obviněních. Zatím se zdá, že jim bude zakázán vstup do města Montichiari a čekají na soud.

Iniciativa Veggie Parade a sdružení Otevři Oči se také připojí k mezinárodní kampani proti Green Hill v duchu solidarity s aktivisty zatčenými v Itálii. Protesty této společné kampaně se budou konat v úterý 8. května 2012 po celém světě včetně Prahy. K protestu se můžete také připojit viz. https://www.facebook.com/events/371887489514558.

Pomoci k uzavření Green Hill můžete také prostřednictvím elektronické petice na http://www.change.org/petitions/green-hill-montichiari-italy-close-death-factory-free-all-beagles-and-give-them-out-for-adoption.