neděle 15. května 2011

Zabíjení lišek na kožešinových farmách

Americký aktivista za práva zvířat Matt Rossell utajeně zdokumentoval konec, který čeká všechny lišky na kožešinových farmách.

Záběry nejsou nové a jsou z kožešinové farmy v Illinois, nicméně tímto způsobem se zabíjejí lišky na farmách stále a to po celém světě, včetně České republiky. Liškám je jedna elektroda přichycena za tlamu a druhá strčena do konečníku, jsou tedy zabity elektrickým výbojem.



Informace o kožešinových farmách najdete zde na těchto stránkách na zachrana-zvirat.blogspot.com/p/ve-jmenu-kozesinove-mody.html, více informací o farmách naleznete na webu Svobody zvířat www.protisrsti.cz.

Kožešinové farmy v ČR

V České republice momentálně probíhá petice za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat, kterou vede organizace Svoboda zvířat. Petice není v elektronické podobě, ale můžete si ji stáhnout na www.protisrsti.cz/dokumenty/Petice_Zakaz_chovu_KZ.pdf a vytisknout. Na konci petice je adresa petičního výboru, kam tuto petice po vyplnění zašlete.

Více informací o petici na www.protisrsti.cz/novinky/nova-petice-za-zakaz-chovu-kozesinovych-zvirat.htm.

Záběry z českých kožešinových farem pořízené na podzim roku 2010 najdete na www.protisrsti.cz/zabery-a-fotografie-z-kozesinovych-farem/cr/ a také na michalkolesar.net/cpg/index.php?cat=5.