středa 30. března 2011

Igualdad Animal zdokumentovala zabíjení norků na kožešinových farmách ve Španělsku

24. března 2011 se podařilo aktivistům z vyšetřovacího týmu španělské organizace Igualdad Animal poprvé zdokumentovat zabíjení norků na kožešinových farmách ve Španělsku, na jedné z největších farem - Eurozelfur, která se nachází v Carral. Aktivisté pořídili záběry pomocí HD kamery a skryté kamery.


Animal Equality films the gassing of minks in Spain from Igualdad Animal on Vimeo.

Na záběrech jsou zaměstnanci farmy, kteří násilně vytahují norky z klecí a násilně je házejí do plynových komor. I 7o norků je nacpáno do jedné komory.

Včetně těchto záběrů, Igualdad Animal zveřejnila pořízené snímky z prosince loňského roku z farmy v Santa Maria de la Cabeza v Madridu. Na těchto snímcích jsou vidět těla udušených novorozených zvířat nashromážděných na podlaze. Některá zvířata nalezená na této farmě byla bez všech čtyř končetin, což je důsledek kanibalismu, ukázka extrémního utrpení, které musela zvířata prožívat po celý život v klecích.

Jen na španělských farmách je každý rok zabito v plynových komorách  více než 300 000 norků. Smrt těchto zvířat při vdechování oxidu uhelnatého nebo uhličitého je mučivá. Zvířata mohou trpět záchvaty po dobu delší než 12 sekund, a pak se zhroutí. Oxid uhličitý je dráždivý, a jako oxid uhelnatý, způsobuje otoky a krvácení do plic. K tomu dochází, když jsou zvířata stále při vědomí.

Vyšetřovacímu týmu Igualdad Animal se také podařilo kontaktovat ex-zaměstnance jedné z těchto kožešinových farem. Ve své výpovědi uvádí, že často norci uvnitř plynových komor zůstávají na vrchu jiných zvířat a nezemřou úplně. Někteří zůstávají v bezvědomí, ale živý, zatímco jsou stahováni z kůže.

Tato hrozná smrt je konečnou pro zvířata, která utrpěla život plný strádání, stresu a bolesti. Celé dění na kožešinových farmách zdokumentovala Igualdad Animal během dvou-letého šetření, které bylo provedeno téměř na všech farmách ve Španělsku. Více na  Granjadevisones.es.

Zdroj. http://animalequality.net/news/animal-equality-records-killing-minks-one-biggest-fur-farms-spain