čtvrtek 15. dubna 2010

Transport bíglů do evropské laboratoře

Organizaci PETA (People for the ethical treatment of animals) se podařilo získat srdcervoucí fotografie, které zachycují přepravu nejméně 50 bíglů namačkaných do beden leteckou společností Lufthansa. Bíglové pocházejí z Marshall Farms, což je chovného zařízení ze severní části státu New York a byli přepravováni do Charles River Laboratories (CRL) ve Skotsku.

Charles River Laboratories globálně poskytují testy na zvířatech farmaceutickému a chemickému průmyslu. V jejich laboratořích je miliony zvířat tráveno, mrzačeno a zabito údajně proto, aby existovaly léky pro nemocné.

Od roku 2007 byly ve Spojených státech Amerických na laboratoře Charles River podány na dvě desítky žalob za porušování Animal Welfare Act. CRL byla také nedávno udělena pokuta ve výši čtrnácti tisíc dolarů, poněvadž 32 opic bylo doslova zaživa uvařeno k smrti v nevadské laboratoři, poté co byl zaměstnanci ignorován alarm upozorňující na chybnou funkci systému regulující teplotu v pokusné kleci.

Na základě získaných fotografií dokumentujících přepravu bíglů, PETA nyní vyzývá více prezidenta společnosti Lufthansa, aby společně s dalšími leteckými společnostmi, jako je progresivní Qantas a Cathay Pacific, přijal politiku proti přepravě zvířat určených pro použití v laboratořích.

Výzvu může podpořit také každý z vás, stačí jen vyplnit krátký formulář na tomto odkaze a odeslat: https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=3057.

17. dubna 2010

Lufthansa přistoupila na požadavek PETA!

Méně než jeden den poté, co organizace PETA zveřejnila srdcervoucí fotky a upozornila tak na kritickou situaci více než 50 psů, kteří byli transportováni leteckou společností Lufthansa z USA do Charles River Laboratories ve Skotsku, Lufthansa rychle oznámila svou novou politiku, kterou zakazuje přepravu psů a koček do pokusných laboratoří.

Bez pomoci více než 22.000 soucitných lidí, kteří kontaktovali Lufthansu během prvních 24 hodin, by toto důležité vítězství pro psy a kočky bylo nemožné.

Nicméně, toto je jen částečné vítězství, protože nová politika Lufthansy se netýká všech zvířat, která jsou přepravována do laboratoří.

PETA všechny příznivce zvířat nyní prosí, aby za soucit ke psům a kočkám poděkovali letecké společnosti Lufthansa, a dále naléhali na to, aby Lufthansa rozšířila svou novou politiku na všechna zvířata, která by měla být v budoucnu přepravována do pokusných laboratoří.

Zapojte se na https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=3059&JServSessionIdr004=cmnl74ah22.app334a.

Otevřená záchrana na Den matek 2008 (NZ Open Rescue)

Prasata jsou považována za třetí nejinteligentnější bytosti na Zemi, pojďte tedy s námi objevit skutečnou tvář života prasat ve velkochovu, vezmeme vás na průzkum typické novozélandské prasečí farmy.

sobota 10. dubna 2010

Report z vybíjení tuleňů

Moje vláda říká světu, že komerční vybíjení tuleňů je humánní, pečlivě monitorováno a přísně regulováno. To je lež, a naše záběry z dneška jsou toho důkazem. Rebecca Aldworth, Humane Society International/Kanada



Více: ProtectSeals.eu

čtvrtek 8. dubna 2010

Rakouská ostuda - pošlete protestní dopis!

Doplněno 4. května 2011: A ktivisté jsou již zproštěni a státní zástupce se odvolal! Více info na http://www.rakouskaostuda.cz/news.php?article=35.

Dne 21. května 2008 zatkla speciální komanda rakouské policie 10 čelních představitelů tamního úspěšného hnutí na ochranu zvířat, včetně bývalého vědeckého pracovníka na univerzitě v Cambridge. Na aktivisty byla následně uvalena vazba. Rakouské ministerstvo vnitra se chlubilo dopadením zločineckého gangu, který měl mít na zodpovědnost nespočet bombových, plynových a žhářských útoků.

Uvěznění aktivisté však trvali na tom, že části spisů, do kterých směli nahlédnout, byly namísto důkazů o jakékoli trestné činnosti plné popisů jejich občanských aktivit za změnu zákonů a obchodních politik. Jeden z vězňů vyhlásil hladovku a vydržel bez jídla 39 dnů. Případ tvrdě kritizovalo mnoho známých osobností a organizací, včetně Amnesty International a rakouské Strany zelených.

Nyní aktivistům hrozí až pět let vězení a každý z nich bude muset vydat více než 35.000 eur (900.000 Kč) na právní obhajobu. Tato částka jim nebude vrácena, ani kdyby je soud nakonec obžaloby sprostil.

Více informací včetně protestního dopisu na webu www.rakouskaostuda.cz.

pátek 2. dubna 2010

Paul McCartney podporuje izraelský návrh zákona na zákaz kožešinových výrobků

Zpěvák a zakladatel Beatles Sir Paul McCartney vyjádřil svoji podporu izraelským aktivistům za práva zvířat, kteří bojují za přijetí zákona zakazujícího veškerý kožešinový průmysl v Izraeli.

Pokud bude zákon přijat, Izrael bude první zemí, která zakazuje dovoz, vývoz a prodej jakéhokoli druhu kožešiny. Minulý měsíc byl návrh v rámci přípravy na druhé a třetí čtení přezkoumáván Komisí Knesset Education.

Sir Paul na svých webových stránkách uvádí: „Já, spolu se členy své rodiny, jsme dlouholetými odpůrci komerčního kožešinového průmyslu. Důvod pro to je jednoduchý - kožešiny jsou kruté a zbytečné… Stáhnout zvíře zaživa z kůže, jak se často stává, kvůli výrobku, který nikdo nepotřebuje, je nepochopitelné.“

McCartney je dlouholetý vegetarián a práva zvířat brání již mnoho let. Vyjádřil se, že pokud bude zákon přijat, Izrael se tak stane příkladem pro zbytek světa. „Zákazem takového krutého průmyslu poskytne Izrael dobrý příklad ochrany zvířat, který by všichni ostatní určitě následovali,“ napsal McCartney.

Více: www.svobodazvirat.cz/novinky/paul-mccartney-podporuje-izraelsky-navrh-zakona-na-zakaz-kozesinovych-vyrobku.htm

čtvrtek 1. dubna 2010

Masivní navýšení kvóty pro lov tuleňů, coby politické sdělení pro EU


Občanské sdružení Svoboda zvířat dnes vydala velmi zajímavý článek, který vystihuje dnešní situaci kanadského komerčního lovu tuleňů, jak politicky, tak i ekonomicky.

Článek najdete na www.svobodazvirat.cz/novinky/masivni-navyseni-kvoty-pro-lov-tulenu-coby-politicke-sdeleni-pro-eu.htm