sobota 1. srpna 2009

Natasha Kampusch bojuje za cirkusová zvířata

Natasha Kampusch musela strávit více než osm strašlivých let v malé strohé místnosti ve sklepě poté, co byla unesena ve Vídni, když ji bylo pouhých deset let. V roce 2006, kdy ji bylo 18 let, se Natashe podařilo uniknout. Nyní Natasha začala bojovat za svobodu a práva zvířat. 10. června 2009 Natasha za pomoci organizace PETA (Lidé za etické zacházení se zvířaty), zaslala dopis adresovaný německé ministryni zemědělství, ve kterém volá po svobodě cirkusových zvířat.

Natasha uvedla pro tisk za práva zvířat a organizaci PETA: "Teď je na mistryni zemědělství, aby rozhodla, zda-li sociální, inteligentní a krasné živé bytosti, by měly být nadále držené v zajetí, protože je nemilosrdní nebo naivní lidé ponižují, drží na řetězu v klecích - deprese, kterou musejí prožívat jim brání žít normální život podle svých potřeb. Zvířata by určitě utekla, kdyby mohla, stejně jako já jsem vzala mou šanci na útěk. Protože život v zajetí je život plný strádání."

V roce 2003, horní komora německého parlamentu (Bundesrat), požádala federální vládu, aby okamžitě uzákonila zákaz držení některých volně žijících druhů v cirkusech. Vláda však dosud nevykonala žádné právní předpisy...

Zdroj: blog.peta.org/archives/Kampusch.pdf